Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrowaćTUTAJ Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-) Rejestrując się na forum uzyskujesz m.in. rabaty na cygara u forumowych partnerów (sklepy cygarowe). Zapraszamy!
Wysłany: Sob 12 Lis, 2011 Wyjazd do Southampton (UK) kilka pytań do kolegów z forum :)
Witam. Mam nadzieję, że dobre miejsce a jak nie to prosił bym o przeniesienie tematu.
Wczoraj dowiedziałem się, że w przyszły piątek zaczynam pracę w Southampton i do wtorku w biegu muszę wszystko pozałatwiać i znikam
Teraz mam kilka pytań, może ktoś mi pomoże:
1. Czy mamy kogoś z Southampton i okolic ? (na początek nie chcę się zapuszczać na wypady do np. Londynu)
2. Jak to jest z paleniem w UK? Chciałbym ograniczyć tam papierosy, a przejść na cygara. Muszę do tego mieć lokal, ponieważ towarzystwo jakie tam będę miał jest niepalące.
3. Z racji cen cygar w UK chciałbym robić co jakiś czas zakupy w Pl sklepach- czy nasze sklepy polecane na forum ślą za granicę paczki ?
Mam nadzieję, że ktoś coś mi doradzi
Pozdrawiam.
_________________ "Wartość życia mierzy się ilością głębokich poruszeń, jakich doświadczyła nasza dusza" -Soichiro Honda.
Obecności na FOSCA: 5
Wiek: 33 Dołączył: 22 Cze 2011 Posty: 1489 Otrzymał 564 piw(a) Skąd: Poznań
Wysłany: Sob 12 Lis, 2011
1. Palenie na pewno jest dozwolone w klubach golfowych i klubach prywatnych. Większość z nich ma dni tylko dla klubowiczów, oraz dni otwarte. Często ceny są niższe, niż na mieście. Musisz tylko pamiętać, żeby sprawdzić dress code. W większości niedozwolone jest np. noszenie niebieskiego jeansu.
2. Wysyłka do UK jest tania, więc najlepiej Ci np. 1 w miesiącu zamawiać 10 cygar (legal limit) w polskich sklepach, albo poprosić o wysyłkę kogoś na forum.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum