|
Autor |
Wiadomość |
Gringo
Nowicjusz www.zielu.art.pl

Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Śro 17 Sty, 2007 Poker
|
|
|
Markuz wspomnial o jakiejs Bialostockiej Lidze Pokerowej. Moglbys rozwinac?
A inni?
Czy gracie w Pokera?
Jakiego?
I na jakich zasadach?
Ja osobiscie bardzo lubie Texas Hold'em,
jest to jedyna gra oparta na tradycyjnych kartach, w ktora gram - ale w zasadzie tylko na sztony, ze znajomymi, czasem o cos konkretnego.
A Wy?
PS: Zupelnie a propos - jestem rowniez milosnikiem roznych gier planszowych i karcianych. Ten temat dopiero w Polsce raczkuje - wciaz zywy jest stereotyp gier tylko dla dzieci. Podczas gdy w sasiednich Niemczech w gry graja najczesciej wlasnie dorosli (i dla nich projektowane sa gry) |
_________________ Pozdrawiam serdecznie
 |
|
|
|
 |
El Comandante
Ekspert Aficionado Administrator

Obecności na FOSCA: 11
Wiek: 40 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 2581 Otrzymał 185 piw(a)
|
|
|
|
 |
Markuz
Początkujący Aficionado El Mariachi

Wiek: 38 Dołączył: 03 Sty 2007 Posty: 267 Skąd: Białystok
|
Wysłany: Śro 17 Sty, 2007
|
|
|
uderz w klawiaturę a Markuz się odezwie:) No więc mamy Białostocką Ligę Texas HOldem'a. W sumie ruszyło to tydzień temu a dziś się dowiaduję że mamy już sponsora(jeden z internetowych poker roomow. Na te tematy możesz sporo znaleźć na forum strony pokerzyści.pl . Przyznam że TH wciąga a cygaro do tego idealnie się nadaję (podobno karta lubi dym:)) . Co do gier planszowych.. Skrable i Monopol, ok..ale jak ostatnio widziałem towarzystwo grające w Magie i miecz (chyba tak to się zwało) to jakoś odechciało mi się gier planszowych .
pozdrawiam
m |
_________________ "Jam jest częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro..." |
|
|
|
 |
maciejslu [Usunięty]
|
|
|
|
NI99A napisał/a: | Z 10 lat temu grąło sie w pokery, brydże, szachy, a teraz nie nawet nie ma z kim zabardzo |
No, bez przesady!
Ja po krótkiej karierze zawodniczej jako junior do tej pory pogrywam na www.kurnik.pl w szachy. A brydż - to godziny spędzone podczas wyjazdów ze znajomymi. Gramy też w pokerka i w kości |
|
|
|
 |
Smokey
Nowicjusz Entuzjasta cygar

|
|
|
|
Aż wstyd sie przyznać... ale nie umiem grać w brydża, ale za to szachy poker i tysiąc są moimi grami:) |
_________________ Chciałbym być moderatorem !!
Kocham dominikańskie cygara! |
|
|
|
 |
El Comandante
Ekspert Aficionado Administrator

Obecności na FOSCA: 11
Wiek: 40 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 2581 Otrzymał 185 piw(a)
|
|
|
|
 |
maciejslu [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 18 Sty, 2007
|
|
|
Smokey napisał/a: | Aż wstyd sie przyznać... ale nie umiem grać w brydża |
Z brydżem jest jak z jazdą na snowboardzie - nauczenie się podstaw to trzy godziny. Nauczenie się grać - to trzy lata |
|
|
|
 |
Gringo

|
|
|
|
Markuz napisał/a: | No więc mamy Białostocką Ligę Texas HOldem'a. |
O prosze - gracie o pieniadze? I o jakie stawki?
Czy moze jakims systemem nagrod?
Markuz napisał/a: |
Co do gier planszowych.. Skrable i Monopol, ok..ale jak ostatnio widziałem towarzystwo grające w Magie i miecz (chyba tak to się zwało) to jakoś odechciało mi się gier planszowych
|
Magia i MIecz to wiekoszsc z sentymentu pewnie Czy wiecie ze wiekszosc z tych gier byla w Polsce wydana bez jakich kolwiek licencji?
Natomiast jest wiele gier ekonomicznych, tudziez strategicznych, ktore maja duuza wiekszy potencjach niz monopoly |
 |
|
|
|
 |
Gringo

|
|
|
|
maciejslu napisał/a: |
Z brydżem jest jak z jazdą na snowboardzie - nauczenie się podstaw to trzy godziny. Nauczenie się grać - to trzy lata |
Mowia ze w Pokera te liczby ksztaltuja sie nastepujaco: Podstawy - 15 minut - Nauka Gry - Cale zycie |
 |
|
|
|
 |
Michal
Ekspert Aficionado

Wiek: 40 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 1247 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Warszawa
|
|
|
|
Ja też trochę ostatnio grałem w Texas Hold'ema na www.pacificpoker.com
Kiedys dostałem tam 5$ na dobry start, dorobiłem się do kilkunastu a poźniej spadłem do kilkunastu centów i skończyłem. Mimo to na żywo chętnie bym sobie zagrał.
Ps. Kumpel też tam gra i teraz sie w sumie z tego utrzymuje. Były turnieje na których 2-3 tysiące dolcówy wygrywał a pozniej ziuu na konto w Polsce i juz! |
_________________ For a relaxing time, make it Suntory time... |
|
|
|
 |
Markuz
Początkujący Aficionado El Mariachi

Wiek: 38 Dołączył: 03 Sty 2007 Posty: 267 Skąd: Białystok
|
|
|
|
Gringo: wpisowe do turnieju to 20+2 (20 do puli turnieju plus 2 do puli końcowej) plus cośtam od sponsora. Ilość miejsc premiowanych zależy od ilości graczy(tak jest w ogólnych zasadach). Niestety najbliższy turniej będę musiał odpuścic...pewnej pani dr zechciało się robić kolokwium na 5tym roku...załamka.
pozdrawiam
m |
_________________ "Jam jest częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro..." |
|
|
|
 |
mp_rz
Nowicjusz Aficionado Desperado

|
Wysłany: Śro 22 Sie, 2007
|
|
|
hehe, ja gram od dawna (stosunkowo jak na mój wiek!) w pokera. Codziennie po szkole z chłopakami jak mamy czas zasiadamy po lekcjach przy stole i wyciągamy wszystkie drobne Stawki może nie są dość wygórowane, ale jak na naszą skompą kieszeń napewno warte uwagi Jak dobrze się zagra, podejdą karty można na rozdanie wygrać ok 5zł - tzn. jedno słabsze cygarko Zazwyczaj jest u mnie jednak tak, że pociągnięty przez poprzedni sukces chcę grać dalej i kończy się w końcu na niczym Takie są karty... , ale...
Cytat: | podobno karta lubi dym |
także muszę to wypróbować |
_________________ Pzdr.
mp
 |
|
|
|
 |
Mateusz
Początkujący Aficionado Cigar&Pipe conesseur

Obecności na FOSCA: 1
Wiek: 33 Dołączył: 22 Cze 2007 Posty: 484 Otrzymał 12 piw(a) Skąd: Jaworzno/ Kraków
|
|
|
|
oj lubia lubia ja ostatnio znajomych przy cygarze uczylem holdema, omaha i 7demki odkrytej |
|
 |
mp_rz

|
|
|
|
I jak było? Cygarko pomogło w grze? |
_________________ Pzdr.
mp
 |
|
|
|
 |
Mateusz
Początkujący Aficionado Cigar&Pipe conesseur

Obecności na FOSCA: 1
Wiek: 33 Dołączył: 22 Cze 2007 Posty: 484 Otrzymał 12 piw(a) Skąd: Jaworzno/ Kraków
|
|
|
|
wygrałem troche zapałek tak jak mowilem uczylem znajomych zasad ale fajnie sie grało |
|
 |
mp_rz

|
|
|
|
no to o to chodziło |
_________________ Pzdr.
mp
 |
|
|
|
 |
Antonio Montana
Nowicjusz Wolny lanser

|
Wysłany: Sob 04 Paź, 2008
|
|
|
Odświeżę temat, bo też jestem pokerzystą
Może gracie online i moglibyśmy stworzyć tu miejsce umawiania się na randki przy wirtualnych stołach. Czyli kto gdzie gra i podajemy nicki.
Trochę już znużył mi się poker online, a w kupie zawsze raźniej. Co sądzicie o takim pomyśle?
Pozdro,
A.F.M. |
_________________ I'm a simple man. All I want is enough sleep for two normal men, enough whiskey for three, and enough women for four. |
|
|
|
 |
Ulver
Nowicjusz

|
Wysłany: Sob 04 Paź, 2008
|
|
|
Jestem jak najbardziej za.Można zrobić coś ala Liga Cigar Aficionado.
Powiedzmy kilka turnieji z małym wpisowym w miesiącu składałoby się na wynik końcowy.
Może uda się namówić naszych forumowych partnerów na jakieś nagrody dla najlepszych. |
|
|
|
 |
|