|
Autor |
Wiadomość |
szpooler
Aficionado

Obecności na FOSCA: 2
Wiek: 32 Dołączył: 08 Lip 2007 Posty: 533 Otrzymał 14 piw(a) Skąd: Cieszyn/Kraków
|
Wysłany: Sob 11 Paź, 2008 Te wspaniałe usługi naszych doskonałych kurierów...
|
|
|
Myślę, że jakikolwiek komentarz jest zbędny, powiem tylko, że firma, która grała moją paczką w hokeja chyba to GLS, a ten dzban do shishy był wykonany z wyjątkowo grubego szkła. Shisha ma 108cm, toteż i dzban musiał być potężny.

|
|
 |
tomaal
Początkujący Aficionado

Obecności na FOSCA: 4
Wiek: 31 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 236 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Sob 11 Paź, 2008
|
|
|
Nieciekawie
Otwierałeś w obecności kuriera?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
szpooler
Aficionado

Wiek: 32 Dołączył: 08 Lip 2007 Posty: 533 Otrzymał 14 piw(a) Skąd: Cieszyn/Kraków
|
|
|
|
No niestety zawaliłem i tego nie zrobiłem... Pierwszy i ostatni raz.
Szczęście, że sprzedawca na Allegro to naprawdę kawał porządnego gościa i wysłał mi nowy (ładniejszy nawet moim skromnym zdaniem ) za cenę wysyłki. |
|
 |
korea83
Ekspert Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Obecności na FOSCA: 8
Wiek: 37 Dołączył: 26 Sie 2007 Posty: 1888 Otrzymał 278 piw(a) Skąd: Kościan
|
|
|
|
Ostro ktos sobie z ta paczka pogrywal...
Tak niestety jest i chyba nic sie z tym nie zrobi.
W srode siedze sobie w samochodzie na ulicy w Poznaniu i po chwili obok mnie staje samochod kuriera wlasnie. Jeden koles odbieral paczki od klienta a drugi "pakowal" je do samochodu. Pakowanie polegalo na tym ze koles po prostu wrzucal paczki na tyl auta i nie mam tu na mysli jakiegos delikatnego rzucania (o ile takie moze byc ). Jako ze mialem otwarte okno mowie do kolesia dlaczego tak rzuca tymi paczkami...a co on mi na to?? ze mam sie nie wtracac bo to nie moja sprawa...
to tak w nawiazaniu do tego co spotkalo Szpoolera |
|
|
|
 |
drinks
Aficionado fan Ronnie O'Sullivana

Obecności na FOSCA: 10
Wiek: 50 Dołączył: 03 Mar 2007 Posty: 718 Otrzymał 19 piw(a) Skąd: Wrocław
|
|
|
|
A nie mogłeś Maciek skorzystac z jakiejś opcji "ostroznie" czy jakoś tak? Chyba niektórzy mają coś takiego, na bank UPS, bo mam z nimi umowę. Ale i tak szkoda tej paczki.
Z innej paki to niestety usługi kurierskie ostatnimi czasami mają coraz gorszy poziom, coraz więcej kradzieży, zgubonych paczek itd, daleko im jeszcze co prawda do poziomu PP, ale kiedyś było lepiej. |
|
|
|
 |
szpooler
Aficionado

|
|
|
|
drinks napisał/a: | A nie mogłeś Maciek skorzystac z jakiejś opcji "ostroznie" czy jakoś tak? |
Na nalepce adresowej caps lockiem było napisane "uwaga!! szkło!! fajka wod." a pudło było oklejone taśmą z napisami "uwaga! nie rzucać!"... |
|
 |
bystry
Aficionado

Obecności na FOSCA: 6
Wiek: 31 Dołączył: 02 Wrz 2007 Posty: 615 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Łódź
|
|
|
|
Nie ciekawie ten dzban wygląda teraz sam nie wiem czy kupować w necie czy od stacjonarnego sklepu, bo przymierzam się do nowej fajki. Dobrze, że chociaż sprzedawca spoko |
_________________ "Czasami cygaro jest tylko cygarem i niczym więcej"- Z. Freud |
|
|
|
 |
szpooler
Aficionado

|
|
|
|
Powiem tak, ja już niczego szklanego raczej przez neta nie kupię.
Co prawda na następny dzień ten sam kurier przywiózł mi drugi dzban w idealnym stanie, no ale co się stało, to się stało.
Nogi bym z.... ehhh. |
|
 |
entelm
Początkujący Aficionado

Wiek: 52 Dołączył: 08 Gru 2007 Posty: 349 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wodzisław Śl.
|
|
|
|
Ja miałem kiedyś przygodę ze Stolicą (teraz UPS), zgubili tablice rejestracyjne i kartę pojazdu.
Tablice można przeboleć, ale karta pojazdu to już problem.
Po dwóch dniach poszukiwań zadzwonili z radosną informacją - karta się znalazła.
Tylko, że miałem.......3 sztuki do wyboru. |
_________________ Cum debita reverentia
entelm |
|
|
|
 |
Highlander71
Ekspert Aficionado The Thirsty Traveler

Obecności na FOSCA: 9
Wiek: 49 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 1358 Otrzymał 434 piw(a) Skąd: Leszczyny, Polska
|
|
|
|
Kurcze Maciek a ja myślałem że to foty na konkurs
Żart , oczywiście - pozostaje tylko współczuć. Dobrze ze gość z Allegro zaradził Twojej stracie.
A kurierów do lasu , kilka worków z pisakiem ...
Pozdrawiam
h71 |
_________________ Pozdrawiam - Highlander71

|
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Wiek: 47 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 1976 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Kraków
|
Wysłany: Nie 12 Paź, 2008
|
|
|
Oj też mam kilka niemiłych przejść z kilkoma kurierami . Jedyne wyjście to ubezpieczanie prazesyłek. Ale daliście tym tematem do wiwatu Idzie do mnie dość droga przesyłka na której mi zależy teraz to się zacząłem denerwować |
_________________ Prysnął czar ,mózg bez życia, jeno cygaro, fajka i trunek do wypicia |
|
|
|
 |
entelm
Początkujący Aficionado

Wiek: 52 Dołączył: 08 Gru 2007 Posty: 349 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wodzisław Śl.
|
|
|
|
Klepitko napisał/a: | Jedyne wyjście to ubezpieczanie przesyłek. |
Tak, tylko jak zgubią dokumenty lub coś unikatowego to ubezpieczenie na niewiele się zda. |
_________________ Cum debita reverentia
entelm |
|
|
|
 |
rob33t
Początkujący Aficionado

Wiek: 111 Dołączył: 17 Gru 2006 Posty: 419 Skąd: z Polski
|
|
|
|
... |
|
|
|
|
 |
szpooler
Aficionado

|
|
|
|
rob33t napisał/a: | szklane rzeczy itp delikatne to koniecznie trzeba nadawac jako "ostrożnie" i rozpakowywac przy kurierze i wtedy nie ma problemu |
tjaaa teraz już też wiem |
|
 |
RafalW
Nowicjusz www.winohobby.biz

Wiek: 42 Dołączył: 28 Cze 2008 Posty: 140 Otrzymał 9 piw(a) Skąd: Warszawa
|
|
|
|
Nadajac paczke ostroznie szklo - placisz troche wiecej za przesylke, ale zawsze masz podstawe do reklamacji , czy to na poczcie czy z firma kurierska. Lecz jest maly kruczek , paczke taka zawsze musisz sprawdzic w obecnosci pracownika firmy. |
|
|
|
 |
FlyingViro
Początkujący Aficionado

Obecności na FOSCA: 7
Wiek: 36 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 367 Otrzymał 299 piw(a) Skąd: Wieluń/Wrocław
|
Wysłany: Czw 27 Lis, 2008
|
|
|
Przed chwilą przeczytałem ciekawy artykuł na stronie Wyborczej :
http://technologie.gazeta...2009_roku_.html
Ciekawe jak bardzo spadną ceny za usługi kurierskie. Patrząc bardzo optymistycznie, to może w Akanie (przy zakupach od 260 zł) byłaby przesyłka kurierska gratis jak to jest zrobione z pocztą polską |
_________________ "Babcia Weatherwax nigdy się nie gubiła. Zawsze doskonale wiedziała, gdzie się znajduje, czasem tylko nie była pewna, gdzie jest wszystko inne."
TERRY PRATCHETT - "TRZY WIEDŹMY"
 |
|
|
|
 |
|