|
Autor |
Wiadomość |
drinks
Aficionado fan Ronnie O'Sullivana

Obecności na FOSCA: 10
Wiek: 49 Dołączył: 03 Mar 2007 Posty: 717 Otrzymał 19 piw(a) Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Wto 11 Wrz, 2007
|
|
|
Josephros napisał/a: | krucha ta metoda troszeczkę |
Panowie, nie ma lepszej metody na "suszarki" jak cb-radio, jak zapłaciłem jedną razą 500 + sporo punktów, kupiłem cb i od tej pory mam spokój z "miśkami".
Polecam, doskonały sposób na to żeby wiedzieć, co się dzieje na drodze |
|
|
|
 |
Josephros
Doświadczony Aficionado szara eminencja ;d

Obecności na FOSCA: 3
Wiek: 33 Dołączył: 17 Gru 2006 Posty: 917 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Lublin
|
|
|
|
dokładnie drinks ja jeżdże z rdiem i odpukać narazie bez punktów |
_________________ Tempus fugit, aeternitas manet |
|
|
|
 |
korea83
Ekspert Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Obecności na FOSCA: 8
Wiek: 36 Dołączył: 26 Sie 2007 Posty: 1863 Otrzymał 227 piw(a) Skąd: Kościan
|
|
|
|
No faktycznie nie ma chyba lepszego sposobu na unikniecie "niespodzianki" no i cb to jeszcze niezly przewodnik w obcym miescie |
|
|
|
 |
El Comandante
Ekspert Aficionado Administrator

Obecności na FOSCA: 11
Wiek: 38 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 2578 Otrzymał 183 piw(a)
|
|
|
|
 |
Josephros
Doświadczony Aficionado szara eminencja ;d

Obecności na FOSCA: 3
Wiek: 33 Dołączył: 17 Gru 2006 Posty: 917 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Lublin
|
|
|
|
noooooooom |
_________________ Tempus fugit, aeternitas manet |
|
|
|
 |
korea83
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 8
Wiek: 36 Dołączył: 26 Sie 2007 Posty: 1863 Otrzymał 227 piw(a) Skąd: Kościan
|
|
|
|
No to jest niestety druga strona tego medalu i na to juz sie chyba nic nie poradzi, ale masz racje sporo jest takich co lamia juz wszelkie granice. |
|
|
|
 |
Vincent
Aficionado

|
|
|
|
CB super sprawa (użytkuję od 3 lat), w samochodzie bez radia czuje się jak bez ręki
Niestety jak wszędzie pełno idiotów Wkurza mnie, że tak mało ludzi odpowiada, a większość jest tylko na nasłuchu
Szerokości..... |
|
|
|
|
 |
drinks
Aficionado fan Ronnie O'Sullivana

Obecności na FOSCA: 10
Wiek: 49 Dołączył: 03 Mar 2007 Posty: 717 Otrzymał 19 piw(a) Skąd: Wrocław
|
|
|
|
no proszę, niechcący założył się nowy temat
Vincent napisał/a: | Niestety jak wszędzie pełno idiotów Wkurza mnie, że tak mało ludzi odpowiada, a większość jest tylko na nasłuchu
Szerokości.....
|
Vincent, nie jest tak źle, raczej rzadko mi się zdarza, że nikt się nie odezwie, u was jest trochę gorzej, ale to raczej przez to, że mocno "skręcam" radio, bo miasto duże to i szum w eterze też....
Poza tym pamiętaj, że do Wawy przyjeżdża sporo ludzi nie znających miasta, więc siedzą na nasłuchu, bo co im zostało |
|
|
|
 |
Vincent
Aficionado

|
|
|
|
Nie chodzi mi o Wawkę, bo tu tez mam mocno przykręcone - za dużo śmieci w eterze.
Ogólnie jak jadę w Polskę i mijam kilka samochodów z antenami na dachu ( teraz chyba już co drugi takowy sprzęt posiada), po zapytaniu o drogę - cisza. Gruszki się nie chce w łapy wziąć...
Ale masz rację nie jest tragicznie, za drugim razem juz odpowiadają |
|
|
|
 |
lukasz
Nowicjusz Avo Uvezian

|
|
|
|
Panowie zgadzam się z wami w 100% mam radio od 2 lat i jak wszędzie idiotów nie brak ale ogólnie postrzegam to za super wynalazek.
Jeżdze po Polsce dużo ok 7 tyś. km miesięcznie i nie wyobrazam sobie jazdy bez CB.
Pozdro |
_________________ "W życiu piękne są tylko chwile..." |
|
|
|
 |
exa
Nowicjusz

Wiek: 47 Dołączył: 03 Lip 2007 Posty: 53 Skąd: Ł/K-P/Wlkp/Lub.
|
Wysłany: Śro 12 Wrz, 2007
|
|
|
tez jestem szcześliwa posiadaczką CB, odkąd w ciągu 3 dni nabyłam 16 pktów, cos koło 2 lat juz będzie ...w sumie godne nagany
ale niestety radio nie chroni całkiem przed punktami, poniewaz własnie czasem nikomu nie chce sie odpowiedzic , albo wprowadza w błąd, bo sam nie dosłyszał...sie o tym przekonałam boleśnie....
za to spac sie nie chce ...
tez robię około 5-7 tys km w miesiącu i tez nie wyobrażam sobie jak można jeździc bez...szczególnie kiedy się zdazają objazdy czy człek wyjedzie gdzies na manowce ... |
|
|
|
 |
MARCINzPŁOCKA
Nowicjusz biały czarnuch

Wiek: 39 Dołączył: 17 Cze 2007 Posty: 75 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Płock
|
|
|
|
Też mam pracę związaną z jazdą po Polsce
Radyjko mam ale szcze to jak uslysze "CZYSTO" przyciszam CB i włączam CD
wtedy nie słyszę gdy ktoś pyta o drogę, jakoś nie widzi mi się cały czas nasłuchiwać i czekać na pytania o drogę
Mi jając większe miasteczka/wioski wystarczy posłuchać a Tirowcy cały czas gadają co jest dalej
Tan na prawdę prawie w ogole nie dadają pytań o drogę tylko słucham i wystarczy, po co am przytykać kanał |
|
|
|
 |
Vincent
Aficionado

|
|
|
|
MARCINzPŁOCKA napisał/a: | Też mam pracę związaną z jazdą po Polsce
Radyjko mam ale szcze to jak uslysze "CZYSTO" przyciszam CB i włączam CD
wtedy nie słyszę gdy ktoś pyta o drogę, jakoś nie widzi mi się cały czas nasłuchiwać i czekać na pytania o drogę
Mi jając większe miasteczka/wioski wystarczy posłuchać a Tirowcy cały czas gadają co jest dalej
Tan na prawdę prawie w ogole nie dadają pytań o drogę tylko słucham i wystarczy, po co am przytykać kanał |
Nie chodzi o to by nasłuchiwać pytań. Jak sam chce posłuchać cd to po prostu zmniejszam czułość, tak aby było tylko słychać ludzi w promieniu 0,5 km (ale ja jestem uzależniony od cb ).
A z tym "czysto" można sie przejechać, bo może akurat suszarkowiec się ustawić...
Więc bez przesady, nie trzeba non stop robić za inormację, jednak jak już usłyszysz pytanie, a nikt nie odpowiada to można przecież pomóc.
Szkoda tylko, że cb 90% traktuje jako antyradar
Widać, że coraz więcej ludzi kupuje sprzęt cb, często patrząc po antenach widać, że najtańszy. Sam kiedyś widziałem "mobilka", który próbował się czegoś dowiedzieć, jednak miał jakiś wynalazek zamiast anteny i za cholerę nie można było go zrozumieć, a słychać było same trzaski |
|
|
|
 |
MARCINzPŁOCKA
Nowicjusz biały czarnuch

Wiek: 39 Dołączył: 17 Cze 2007 Posty: 75 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Płock
|
|
|
|
Vincent napisał/a: | Szkoda tylko, że cb 90% traktuje jako antyradar |
a Ty jak traktujesz tą formę komunikacji ?
bo ja jako antyradar właśnie i jako nawigacje
są tacy co traktują CB jak GG |
|
|
|
 |
Vincent
Aficionado

|
|
|
|
MARCINzPŁOCKA napisał/a: | Vincent napisał/a: | Szkoda tylko, że cb 90% traktuje jako antyradar |
a Ty jak traktujesz tą formę komunikacji ?
bo ja jako antyradar właśnie i jako nawigacje
są tacy co traktują CB jak GG |
Właśnie traktuje cb jak gg (no moze bardziej czata ), bo cb to nie tylko kanał 19 i info o "misiakach".
Jeśli ktoś zapyta jak dojechać na daną ulice to staram się go tam doprowadzić. Czasem pogadam o "dupie maryny".
Oczywiście nie jestem za zaśmiecaniem pierdołami kanału 19 (oraz 28 i 9), ale jest jeszcze kilkanaście innych częstotliwości
Szerokości. |
|
|
|
 |
|