|
Autor |
Wiadomość |
cigalero
Nowicjusz

Wiek: 35 Dołączył: 14 Sie 2016 Posty: 10 Otrzymał 10 piw(a) Skąd: dolnyśląsk
|
Wysłany: Nie 14 Sie, 2016 zakaz sprzedaży cygar ?
|
|
|
Właśnie wyczytałem że ma zostac podpisana ustawa zakazująca sprzedaży wyrobów tytoniowych w internecie w detalu, czy to już pewne ??? |
|
|
|
 |
Thorvard
Początkujący Aficionado

Obecności na FOSCA: 1
Wiek: 28 Dołączył: 13 Maj 2013 Posty: 236 Otrzymał 251 piw(a) Skąd: Kraków/Kielce
|
Wysłany: Nie 14 Sie, 2016
|
|
|
Pewne, Dudziuś podpisał bodajże 2 dni temu..
Ale to dla naszego dobra, tylko o tym jeszcze nie wiemy..
#dobrazmiana |
_________________ "Wiekuista cisza nieskończonych przestrzeni przeraża mnie" |
|
|
|
 |
cigalero
Nowicjusz

|
|
|
|
no to zaj....ie. Czyli tylko w stacjonarnych będziemy mogli kupować? Ja to mam szczęście jak zaczynam to oni sklepy internetowe ,,likwidują'' gdzie jest największy wybór. A ktoś wie co autor miał na myśli wprowadzając tą ustawę ? |
|
|
|
 |
vonKamil
Aficionado

Wiek: 31 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 561 Otrzymał 176 piw(a) Skąd: Łódź
|
|
|
|
Miał na myśli Twoje, zdrowe i bez tytoniowe życie
A tak szczerze, głownie chodziło o e-papierosy, a ustawa była mocno lobbowana przez British American Tobacco.
Witaj w wolnym świecie! |
_________________ Ciesz się każdym cygarem jakby było Twoim ostatnim |
|
|
|
 |
Highlander71
Ekspert Aficionado The Thirsty Traveler

Obecności na FOSCA: 9
Wiek: 50 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 1385 Otrzymał 478 piw(a) Skąd: Leszczyny, Polska
|
|
|
|
cigalero napisał/a: | (...) A ktoś wie co autor miał na myśli wprowadzając tą ustawę ? |
Zasadniczo chodzi o to żeby młodzi ludzie nie kupowali przez internet cygar po 100 zł i nie robili z nich skrętów. Bynajmniej tak to odbieram. No ale młodzież mamy teraz bogata więc kto bogatemu zabroni.
A tak na poważnie to chyba nawet autor nie miał pojęcia co napisał a prezydent co podpisał. Ale odpowiednia ilość złotówek wpływająca na konto co miesiąc pozwala na takie rozwiązania.
Mam nadzieję , że nie uznają nas (forum) jako źródło reklamy i złego wpływu na wspaniałą polską nieletnią młodzież i nas nie zamkną. |
_________________ Pozdrawiam - Highlander71

|
|
|
|
 |
partagas
Aficionado mr

Wiek: 42 Dołączył: 01 Paź 2014 Posty: 737 Otrzymał 905 piw(a) Skąd: Kraków
|
|
|
|
Thorvard napisał/a: |
#dobrazmiana |
Tam był błąd interpunkcyjny. Miało być "Dobra, zmiana"
Highlander71 napisał/a: |
Mam nadzieję , że nie uznają nas (forum) jako źródło reklamy i złego wpływu na wspaniałą polską nieletnią młodzież i nas nie zamkną. |
Trzymanie logotypów sklepów partnerskich ową reklamą jest. |
_________________ Every stick is a vacation. Each one, Brother.
Paweł
 |
|
|
|
 |
cigalero
Nowicjusz

|
|
|
|
Czyli korporacje mieszają 😡 Teraz sprzedaż cygar spadnie mocno pewnie bo jak któż mieszka w pipidowie to juz nie zaoszczędzi i będzie musiał gdzies jeździć do sklepów stacjonarnych lub za granicy ściągać ... Pieprzone papierosy ! niech sie udławią mieszkam blisko Liberca i tam bede jeździł po cygara |
|
|
|
 |
kasio121
Nowicjusz

|
|
|
|
 |
SebastiannK
Nowicjusz

Wiek: 40 Dołączył: 29 Lip 2014 Posty: 6 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Szczecin / New York
|
Wysłany: Śro 24 Sie, 2016
|
|
|
Mnie aż strzeliło jak dostałem emaila z jednego ze sklepów... Rozumiem, że zakup ze sklepów np DE jest bezproblemowy? Ehh skończy się ze raz na rok będę robić zakupy w CI |
_________________ Whisky... Cigars... |
|
|
|
 |
Amigo
Początkujący Aficionado Carpe diem....

Wiek: 30 Dołączył: 07 Sie 2009 Posty: 210 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Pią 26 Sie, 2016
|
|
|
Nie da sie tego obejść? To ma dotyczyć sprzedaży detalicznej, czy np jak regulaminie sklepu będzie że sprzedaż hurtowa zaczyna sie od np 100 zł to nadal draka? |
|
|
|
 |
|