Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrowaćTUTAJ Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-) Rejestrując się na forum uzyskujesz m.in. rabaty na cygara u forumowych partnerów (sklepy cygarowe). Zapraszamy!
Wysłany: Sob 15 Lis, 2014 Gdzie kupić cedr (deska, fornir, klocki)
Witam. Wieczory długie, szaro i buro. mam trochę smykałki i narzędzi. Pomyślałem że sobie trochę podłubie, może jakieś etui, skrzyneczkę, popielnicę czy co tam mi do głowy przyjdzie . Orientuje się może ktoś gdzie można nabyć w detalu cedrowe elementy typu deski itp. lub fornir?
_________________ Jak mądre byłyby kobiety, gdyby miały te rozumy, które dla nich potracili mężczyźni.
Julek Tuwim
Wiek: 30 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 560 Otrzymał 176 piw(a) Skąd: Łódź
Wysłany: Sob 15 Lis, 2014
Generalnie lipa. W Polsce nigdzie nie widziałem cedru, dzwoniłem do kilkunastu hurtowni drewna i nic. Generalnie koledzy pisali o drewnie okume. Generalnie podobne własciwości do cedru i dostępne w Polsce.
_________________ Ciesz się każdym cygarem jakby było Twoim ostatnim
Okume. hm słyszałem, no w sumie może być, szkoda że z cedrem lipa, a propos lipy do dłubania najlepszejsza jest
Z cedru to znalazłem tylko fornir na Alle grubości 6mm, tylko cedr jakiś Brazylijski.
Mam wizje na etui na batoniki. Połączenie forniru ze skórą, są takie do kupienia,. ale albo za małe, albo za duże.
Zaświtało mi żeby sobie zrobić własne, takie jak trzeba, a najlepiej kilka do różnych cygar
_________________ Jak mądre byłyby kobiety, gdyby miały te rozumy, które dla nich potracili mężczyźni.
Julek Tuwim
Dostałem namiary na jakiś sklep w Zielonej Górze z materiałami dla modelarzy, artystów i innych majsterklepek, ponoć na bank dostane tam różniste drewienka. Śmigam do Zielonki co tydzień w czwartki więc wszystko się wyjaśni. Właściwie to już nie trzymam się kurczowo cedru, chodzi o fornir podatny na gięcie. Zobaczę co tam mają, może coś doradzą
Julek Tuwim
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum